ThemeTalk

ThemeTalk #037 – De Amsterdamse pretparkbeurs & een nieuwe Harry Potter-attractie

Aflevering #037 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De internationale branchevereniging van pretparken, de IAAPA, organiseerde haar Europese beurs deze week in Amsterdam, de European Attractions Show. ThemeTalk nam een kijkje op de beursvloer. Wat viel ons op?

Universal heeft een teaser-afbeelding vrijgegeven van de nieuwe Harry Potter-achtbaan die volgend jaar opent in Universal’s Islands of Adventure in Orlando, Florida. Wat kunnen we uit deze tekening halen? Thomas en Maurice, beide geen kenners van de wereld van Harry Potter, speculeren er op los.

In Disneyland Paris opende deze week de 4D-film Mickey’s PhilharMagic in het Discoveryland Theatre. De film kennen we uit andere Disney-parken in de VS en Japan, maar daar heeft de attractie ook hele unieke aankleding. Haalt de versie in Parijs hetzelfde niveau?

Verder in deze aflevering: meer nieuws over betaald voordringen in Disneyland Paris, de slechte staat van het Efteling Hotel en een pittig vraagstuk over betaald parkeren.

Zie ook: