ThemeTalk

ThemeTalk #079 – Pairi Daiza, Negen Pleinen Festijn & Disney-nazaat maakt herrie

Pairi Daiza

Aflevering #079 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

Maurice bezocht afgelopen week de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Hoewel dat geen pretpark is met echte attracties, is het thema van dit park zeker het bespreken waard. De theming is volgens Maurice van wereldniveau, waar zelfs Disney nog jaloers op kan zijn.

Abigail Disney, de kleindochter van de broer van Walt Disney, heeft zich in Amerikaanse media boos gemaakt over de arbeidsomstandigheden in Disney-parken. In een interview roept ze Robert Iger, de CEO van The Walt Disney Company, op om een deel van zijn hoge salaris in te leveren. Ze beweert dat medewerkers van de Amerikaanse parken soms uit de vuilnisbak moeten eten. Wat is er waar van dat verhaal?

Verder in deze ThemeTalk: Vogel Rok in de Efteling heeft problemen, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure kan nog steeds niet hele dagen open en de Tilburgse Kermis gaat beginnen.

Zie ook: