ThemeTalk

ThemeTalk #153 – Disney’s Magische Uitvaarten & we bestaan 3 jaar!

Aflevering #153 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

ThemeTalk bestaat 3 jaar. Begin 2018 ging de eerste aflevering online. In deze podcast staan de heren kort stil bij hun jubileum. Veel tijd om er bij stil te staan is er niet, want de honger naar pretparkbezoekjes is tijdens de lockdown groter dan ooit.

Maurice kwam op internet een advertentie tegen van een bedrijf dat uitvaarten aanbiedt in Disney-stijl. Net zoals dat je een magische bruiloft bij Disney kan kopen, regelt dit bedrijf een magisch afscheid. Zo kan je een Disney-figuur inhuren voor bij de ceremonie. De website bleek een grap, maar Thomas en Maurice kraken toch een harde noot.

De Efteling was weer in het nieuws. Het park interviewde de eigen directeur en daarin deed hij uit de doeken dat het bedrijf een verlies van 17 miljoen euro verwacht over 2020. Wat betekent dat voor de toekomst van het park? Ook staat Thomas nog uitgebreid stil bij een brief die is verzonden aan de gemeenteraad van Loon op Zand.

Verder veel Disney-nieuws: meer beelden van Snow White’s Enchanted Wish in Disneyland Anaheim, enorme pontons in het Epcot-meer en de toekomst van president Trump in het Magic Kingdom. Ook beantwoorden Thomas en Maurice vragen over Phantasialand.

Zie ook: