ThemeTalk

ThemeTalk #156 – Mario, Rey en M.C. Escher

Aflevering #156 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen.

De Efteling plaatste deze week weer wat nieuwtjes op de eigen blog. Waaronder een ontwerp voor een nieuw horecapuntje in het Speelbos Nest!. Dat kan helaas niet rekenen op veel enthousiasme van liefhebbers. In deze aflevering een uitgebreide analyse van het design.

Ook maakte het park meer bekend over de renovatie van het Efteling Hotel. Maurice viel meteen iets op in een van de impressies: er zit een kunstwerk van M.C. Escher verwerkt in het nieuwe tapijt op de gangen van het hotel. In deze aflevering een kleine ode aan deze Nederlandse wereldberoemde kunstenaar.

Thomas en Maurice komen nog een keer terug op Mario Kart: Koopa’s Challenge, de attractie in Universal Studios Japan. Veel fans van Nintendo reageren teleurgesteld op de eerste video’s van de attractie. Had het niet een spectaculaire achtbaan moeten zijn in plaats van een langzame darkride?

Verder in deze ThemeTalk: pretparkhotels, Dubai, corona en de lockdown, glitters in Walibi en een Nederlands tintje aan Rainforest Cafe.

Zie ook: